Copyright © 2017. All Rights Reserved

За пътуването във времето и тайните на едно Министерство

4 октомври 2018
За пътуването във времето и тайните на едно Министерство

Книгата ,,Министерство на времето‘‘ на Анаис Шааф и Хавиер Паскуал ни пренася в Испания, и ни запознава с интересни събития от историята на страната. Романът е разделен на три части, а действията в него се развиват в различни епохи – през 789 г., през 1603 г. и през 1943 г. Макар и през различни периоди, героите в книгата си остават едни и същи. Възможно ли е човек да живее толкова дълго време? Възможно е, само ако умее да пътува във времето и да участва в тайна организация, която има способността да променя хода на историята.

 

Амелия, Хулиан и Алонсо са тримата главни герои, които се впускат в секретни мисии през различните епохи. Посредством тайни портали те пътуват във времето за да извършват задачите, които Министерството им е поставило. Амелия е техен ръководител и специалист по история, Алонсо е добре обучен боец, а Хулиан е лекар. Заедно формират добър екип, който ще трябва да се изправи пред много препятствия и неочаквано трудни ситуации.

 

Първата им задача е да спасят заседнал в мрачното Средновековие агент на Министерството и да попречат на един самозванец да наложи кървавата си диктатура. Очакват ги непредвидени обстоятелства и обрати, които ще трябва да преодоляват.

 

Втората им мисия се провежда през 17 в. и също изисква от тях да разрешат загадки и тайни, за да успеят да се върнат обратно в Испания, тъй като погрешка са се озовали на съвсем различно място. Главната им цел е да помогнат на Каталина де Ераусто – реално съществувала личност, известна с буйния си нрав и велики подвизи.

 

Третата мисия е най-сложна и на пръв поглед изглежда почти неизпълнима: освен, че са попаднали в годините на Втората световна война, тримата агенти ще трябва да се изправят пред мрачните диктатури на Хитлер и Франсиско Франко, както и да се опитат да спасят Лола - агент на Министерството и първата жена-шпионка в испанската история.

 

Романът ,,Министерство на времето‘‘ ще се хареса на всички, които обичат да четат историческа или фантастична литература. Написан е много кинематографично и за читателя е лесно да се потопи в атмосферата му. Освен това, в момента той е много популярен в Испания, тъй като по него има сериал продуциран от Netflix.

 

Това е роман за времето, както и за историята такава, каквато я познаваме. Четейки го, ние се питаме доколко ходът й може да бъде променен, доколко реалността и фикцията се преплитат и дали изобщо съществува някаква граница между тях. Затваряйки последната страница, ние ще се убедим, че независимо от епохата и историческото време, на света винаги ще има хора, гледащи собствения си интерес и изгода, и такива, които са жадни за власт и богатства. Но за щастие, на света винаги ще има и друг тип хора - те са готови да жертват себе си в името на общото благо. И точно те са тези, които правят историята по-малко кървава и жестока.

 

А времето? То е такова, каквото е.

 

Автор: Елена Родимова

Четенето по празниците - мит или реалност?

Праниците идват и носят хаос със себе си.

прочети още
Отвъд хюга: другите „уютни“ концепции

Ето кои са начините да живеем добре

прочети още
Откъс от „Сложната природа на простите неща“

Тази книга е за всички онези малки неща, за тяхната простота и форма, и за сложността да определим кои от тях могат да преобърнат Съдбата ни.

прочети още
Как да планираме литературно парти

Можете да бъдете домакин на чудесно събитие с литературен привкус

прочети още
Какво обичаше да чете Антъни Бурдейн?

Ето кои книги промениха живота му

прочети още
Литературни героини, станали известни в зората на феминизма

Те са твърде готини, за да живеят сред остарели нрави

прочети още
Как да станете по-привлекателна личност?

Златните правила на успеха на Дейл Карнеги

прочети още
Най-романтичното писмо!

Честит рожден ден, принцесо. Писмото на Джони Кеш до съпругата му Джун.

прочети още
Каре Сантос, най-продаваната писателка в Испания

Каре Сантос е родена през 1970 г. в Матаро, град на север от Барселона, Испания.

прочети още
Барселона гореща като шоколад от Каре Сантос

Три жени, три века и една изисканa шоколатиера от бял порцелан.

прочети още
Истории, докосващи сърцето

Джубран Халил Джубран, Джалал ад-Дин Руми,Марио де Андрад, Минаева и незнайни мъдреци от далечни страни Красиви истории за Любовта стигат до нас благодарение на велики разквавачи от миналото.

прочети още
Андерсенови летни приказки

Андерсенови летни приказки - предстоящо заглавие

прочети още
A Cook's tour Приключенията на готвача

Един готвач със стомах от желязо...Антъни Бурдейн в търсене на Свещения Граал в кулинарният свят! Комбинация от храна, атмосфера и добра компания! ВНИМАНИЕ!!! Тази книга не се препоръчва за четене преди да заспите! Тя ще ви накара да станете в полунощ и да изтичате до хладилника, за да заситите глада си! Това е Антъни Бурдейн!

прочети още
Малкият принц

Ново издание на "Малкият принц" от АНТОАН ДЬО СЕНТ ЕКЗЮПЕРИ от Smart Books

прочети още