Copyright © 2017. All Rights Reserved

Откъс от „Сложната природа на простите неща“

18 септември 2018
Откъс от  „Сложната природа на простите неща“

Книгата  „Сложната природа на простите неща е първата книга, която става част от поредицата Soul Elements Library. Целта на тази поредица е да събере на едно място всички онези книги, които са насочени към Сърцето и Душата. 

В днешното забързано ежедневие всички ние имаме нужда да обърнем повече време на себе си и на близките ни. Няма как да бъдем работоспособни, креативни и вдъхновени, ако не  „презареждаме“ батериите си качествено и пълноценно. Но как да го направим? Понякога добрите решения стоят близо до нас, но ние сме прекалено разфокусирани и небалансирани, за да ги видим. Тази книга няма за цел да дава съвети за живота. Дори напротив - по един много лек и  ненатрапчив начин показва полезни и най-вече лесноизпълними идеи, които могат да подобрят живота ни. 

Книгата е верен помощник и съюзник на заетите хора, които имат кариера, дом, семейство и много други задължения. Ние вярваме, че в нея всеки човек ще открие точно това, от което има нужда. Трябва само да отдели малко време вечер или през уикенда, за да я прочете и да се увери сам. А рецептите вътре са един малък комплимент към всички, които се грижат за добрата си физическа форма. 

 

Предлагаме ви откъс от книгата, любезно предоставен от Soul Elements Library 

 

Не можеш да изливаш от празна чаша
 
 
Първата стъпка по пътя ни към нашето личностно израстване е да се научим да даваме. Докато не се научим дадаваме, не можем и да получаваме. Няма как да напълниш едно място с щастие, любов, успехи и красиви вещи, ако то вече е запълнено. Във Вселената не остава празно пространство, и твоята чаша ще бъде напълнена веднага, щом я изпразниш. Когато пътуваме в самолет, непосредствено преди да излетим, стюардесите ни инструктират за условията за безопасност по време на полета: „Първо сложете своята маска, дишайте свободно, след което помогнете на децата или на пътника до вас.“ Как бихме могли да изведем извън опасност някой друг, ако не сме могли да изпълним инструкциите за сигурност и безопасност първо за себе си?
 
Помогни първо на себе си или дай, за да получиш!
 
Може да посещаваме колкото си искаме уроци, семинари, обучения, да четем книги, да правим духовни практики, но ако не инвестираме в себе си, няма да получим нищо от Вселената. Говоря за поредица от малките, но важни неща, които правим всеки ден. Ресурсите, които трябва да натрупваме са прости и толкова обикновени, че когато ги имаме дори не ги забелязваме. Осъзнаваме стойността им само, когато започнат да ни липсват.
 
Сън, добра храна, спорт, обучение, почивка, забавления
 
Как бихме могли да дадем от своята енергия на някого, ако сме изтощени и сме на предела на силите си? Още
по-малко, ако ни липсват хармония, любов или сме затънали в грижи. Би ли било полезно да споделим нашия неудачен живот с когото и да било? Никой не би искал още проблеми, защото вероятно самия той си има предостатъчно. Ресурсите ни са доста ограничени, когато сме под стрес, изморени или в лошо настроение. Каквото и да се опитаме да направим за себе си, а и за другите, е напълно безполезно. Идва моментът, в който искаме да получим отговор на въпроса: как да се научим да даваме първо на себе си. Да поискаме най-важните неща, които потокът от изобилие трябва да донесе към нас. Балансираното съзнание ни дава възможността да се включим в общата вселенска банка и да черпим от общия поток. Независимо дали наричаме това късмет, Божествена намеса или нещо друго, главното е да знаем, че за да получим от Вселената, трябва да дадем първо на себе си и да направим своите фини настройки. Казано по друг начин: да станем готови да вземем онова, което е предвидено за нас. Количеството блага във Вселената е неограничено, а ние можем да получим толкова, колкото имаме сили да приемем.
Четенето по празниците - мит или реалност?

Праниците идват и носят хаос със себе си.

прочети още
Отвъд хюга: другите „уютни“ концепции

Ето кои са начините да живеем добре

прочети още
За пътуването във времето и тайните на едно Министерство

Това е роман за времето, както и за историята такава, каквато я познаваме.

прочети още
Как да планираме литературно парти

Можете да бъдете домакин на чудесно събитие с литературен привкус

прочети още
Какво обичаше да чете Антъни Бурдейн?

Ето кои книги промениха живота му

прочети още
Литературни героини, станали известни в зората на феминизма

Те са твърде готини, за да живеят сред остарели нрави

прочети още
Как да станете по-привлекателна личност?

Златните правила на успеха на Дейл Карнеги

прочети още
Най-романтичното писмо!

Честит рожден ден, принцесо. Писмото на Джони Кеш до съпругата му Джун.

прочети още
Каре Сантос, най-продаваната писателка в Испания

Каре Сантос е родена през 1970 г. в Матаро, град на север от Барселона, Испания.

прочети още
Барселона гореща като шоколад от Каре Сантос

Три жени, три века и една изисканa шоколатиера от бял порцелан.

прочети още
Истории, докосващи сърцето

Джубран Халил Джубран, Джалал ад-Дин Руми,Марио де Андрад, Минаева и незнайни мъдреци от далечни страни Красиви истории за Любовта стигат до нас благодарение на велики разквавачи от миналото.

прочети още
Андерсенови летни приказки

Андерсенови летни приказки - предстоящо заглавие

прочети още
A Cook's tour Приключенията на готвача

Един готвач със стомах от желязо...Антъни Бурдейн в търсене на Свещения Граал в кулинарният свят! Комбинация от храна, атмосфера и добра компания! ВНИМАНИЕ!!! Тази книга не се препоръчва за четене преди да заспите! Тя ще ви накара да станете в полунощ и да изтичате до хладилника, за да заситите глада си! Това е Антъни Бурдейн!

прочети още
Малкият принц

Ново издание на "Малкият принц" от АНТОАН ДЬО СЕНТ ЕКЗЮПЕРИ от Smart Books

прочети още